Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin cezası mekanizmasının çalıştıracağını ve bu firmalara hak ettikleri cezaların verileceğini söyledi. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, koronavirüs haberleri ardından ortaya çıkan fırsatçılara ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 81 ildeki 365 oda ve […]

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salim Akbaş, koronavirüs haberleri ardından ortaya çıkan fırsatçılara ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 81 ildeki 365 oda ve borsa olarak alınan yaptırım kararları hakkında bilgi verdi.
Fırsatçılara asla müsaade etmeyeceklerini belirten Akbaş, “Dünya üzerindeki etkisi ile konuşmaya başladığımız yeni tip Koronavirüs salgını maalesef ülkemizde de görüldü.

Sağlık Bakanlığının açıklaması ile birlikte virüsten korunma yöntemlerinin belirlenmesi ve salgının kontrol altına alınması için yapılması gerekenler konuşulamadan bazı fırsatçılar fahiş fiyatla ürün satmayı kar olarak gördüler.
Ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) isimli hastalık sonrasında, bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında vatandaşlarımız hem kamuoyuna hem de odamıza şikayetlerini dile getirdiler.
Ahlaki olmayan anlayışla, fahiş fiyatla ürün satan, çalışma alanımızda tespit edilen bu tür işletmelerin, odamız üyesi ise Odamız Disiplin Kuruluna sevk edileceği ve haklarında ” Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Cezaları İle Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna duyurmak isteriz.

Odamız üyemiz olmayan işletmelerin de bağlı bulundukları odalar tarafından denetleneceğini benzer cezai şartların uygulanacağını biliyoruz.
TOBB olarak ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı 81 ildeki 365 oda ve borsa olarak disiplin cezası mekanizmasını çalıştıracağımızı ve hak ettikleri cezaları vereceğiz. Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” diye konuştu.