Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda odamız bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Dış İlişkiler ve Projeler Ofisi tarafından ihracatçılarımıza yönelik olarak dolaşım ve menşe belgeleri satış ve onay işlemleri gerçekleştirilmeye başlandı. Odamız tarafından gerçekleştirilen ilk işlem  Atılım Global Lojistik ve Gümrük Müşavirliği şirketine satışı yapılan menşe şahadetnamesi oldu. Bundan böyle ihracatçı firmalarımız dolaşım ve menşe belgelerini odamızdan temin edip, 7/24 MEDOS üzerinden onaya sunabilirler.

Bununla birlikte Dış İlişkiler ve Projeler ofisi tarafından üyelerimizin yararlanabileceği ve  başvuruya açılan tüm proje ve hibe desteklerine yönelik proje yazımı ve danışmanlık destekleri de sunulmakta olup, üyelerimiz teşvik, hibe ve desteklerden yararlanmak istediklerinde odamıza müracaat edebilirler.