Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası ile Sinop Üniversitesi işbirliğinde Sinop ilinde ihracat yapan/yapma potansiyeli bulunan firmalarımıza yönelik olarak düzenlenen ve ilimizin ekonomik gelişimini kalkındırmayı hedefleyen Dış Ticaret Eğitimi Ücretsiz Sertifika Programı tamamlandı.

Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü Akademisyenleri Dr. Öğretim Üyesi Günseli Acar ve Dr. Öğretim Üyesi Hakan ALİUSTA ile Yönetim ve Organizasyon Bölümü Akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Türkan Müge ÖZBEKLER tarafından verilen ve toplamda 32 saat süren eğitimde şu başlıklarda katılımcılara yönelik online eğitim düzenlendi:

• Temel Dış Ticaret Kavramları
  • İhracat ve İhracatçı
  • Dış Ticarette Kullanılan Belgeler
  • Dış Ticarette Teslim Şekilleri
  • Dış Ticaret ve Lojistik
  • Dış Ticarette Ödeme Şekilleri
  • Dünyadaki Pazar Yerlerinin Özellikleri
  • Dış Ticarette Yazışma Şekilleri
  • Marke ve Patent Tescili
  • Dış Ticaret İstihbaratı
  • Gümrük Rejmleri
  • İhracata Yönelik Destek ve Teşvikler

15 Mart 2022 tarihinde başlayan eğitim 27 Mart 2022 Pazar günü sonlanırken, eğitime düzenli olarak devam edip sertifika sınavına girmeye hak kazanan katılımcılardan 26 tanesi online sınavı geçerek sertifika kazanmaya hak kazandı. Özverili çalışmaları için öğretim üyelerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız.