13 Ocak 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya Sri Lanka Ankara Büyükelçisi M. Rizvi Hassen, Sinop TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş, Sri Lanka Ulusal Ticaret Odası Başkanı Nandika Buddhipala, Sri Lanka Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Yoshitha Jayasuriya ve Sinop TSO Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatorü Burak Caner Çağlayan katıldı.

Karşılıklı konuşmaların gerçekleştirilmesi ve iyi niyet dileklerinin sunulmasının ardından taraflarca Mutabakat Anlaşması imzalandı.

Özellikle ilimizin kuvvetli olduğu Tarım ve Tarım Ekipmanları, Tekstil, Plastik ve Gıda sektörlerinde ilimiz adına önemli bir ihracat potansiyeli bulunan Sri Lanka, aynı zamanda firmalarımızın Asya pazarlarına açılması ve yatırım gerçekleştirmesi noktasında da stratejik bir konumda yer alıyor. Anlaşmanın imzalanmasına müteakip, Şubat ayı içerisinde karşılıklı işbirliği yapılabilecek sektör ve firmaların belirlenmesinin ardından İş Forumu gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.