Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Birliğimize ilettiği yazıda; 29/07/2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Belgesi Tebliğine yansıtılması ve hizmet kalitesinin arttırılması amacı ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Belgesi Tebliği” taslağının hazırlanmış olduğu bildirilmektedir.

Söz konusu Taslak Tebliğ, karşılaştırma cetveli ve görüş bildirme formu ekte sunulmakta olup, taslak hakkındaki görüş ve önerilerinizin gerekçeleriyle birlikte Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre hazırlanarak, “Görüş Bildirme Formu”na işlenmek suretiyle, en geç 15.09.2022 tarihi mesai saati sonuna kadar Birliğimize yazılı olarak, ayrıca [email protected] adresine elektronik ortamda gönderilmesini rica ederiz.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Belgesi Tebliği Taslağı